Sipoon väkiluku kasvoi suhteellisesti eniten kaikista Suomen kunnista vuonna 2016. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedoista. Sipoon kasvuprosentti oli 2,5, kun koko maan kasvuprosentti jäi alle 0,3 prosentin. Sipoo oli nyt jo toista vuotta yksi nopeimmin kasvaneista kunnista.

Uusien asukkaiden määrässä mitattuna Sipoo tuli kolmanneksitoista 501 asukkaan lisäyksellä. Määrällisesti eniten lisää väestöä saivat Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Helsinki, Espoo ja Vantaa.

– Sipoossa on toteutettu määrätietoisesti ja onnistuneesti kasvustrategiaa usean vuoden ajan. Tulokset näkyvät selvästi nyt, kun on jo toista vuotta yksi suhteellisesti eniten kasvaneita kuntia, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Sipoossa asui 19 900 ihmistä vuoden 2016 lopussa. Viime vuoden aikana kuntaan muutti 1 584 ihmistä (maahanmuutto 98) ja kunnasta muutti 1 122 ihmistä (maastamuutto 70). Syntyneitä oli 171 ja kuolleita 132.

Avaintekijöinä sijainti, joukkoliikenne ja kaavoitus

Vt. kehitysjohtaja Pekka Söyrilä uskoo Sipoon kasvun taustalla olevan muun muassa hyvä sijainti vain noin 30 minuutin päässä Helsingistä, määrätietoinen joukkoliikenteen kehittäminen ja monipuolisten asuinalueiden kaavoitus. Omakotitalojen lisäksi Sipooseen nousee kerrostaloja ja rivitaloja.

– Tämä määrätietoinen panostus joukkoliikenteeseen ja kaavoitukseen alkaa nyt näkyä erityisesti Nikkilässä ja Söderkullassa. Asukasmäärän lisääntyessä myös palvelut paranevat ja esimerkiksi Söderkullaan on tulossa vielä tämän vuoden aikana uusia kaupallisia palveluja, Söyrilä sanoo.

Kunnanjohtaja Mikael Grannaksen mukaan Sipoon kasvu tulee jatkumaan voimakkaana. Tänä vuonna kasvu keskittyy etenkin Nikkilään, jonka keskustaan valmistuu uusia kerrostaloja ja viereen rakentuu uusi Jokilaakson asuinalue.

– Lähivuosina kasvu tulee laajenemaan Talmaan, Grannas kertoo.